Woning isoleren Frasnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Frasnes? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. tussenwanden isoleren en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina lees je diverse informatie over isolatie Frasnes. We zoomen in op topics als plat dak isoleren en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-frasnes-5660

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.370 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€178,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal jij de interessantste stappen om jullie woning in Frasnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Frasnes is voordeling (om en nabij de € 850 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €230 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De prijzen fluctueren rond de €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €280, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Frasnes kost je zo’n €5750. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12800. Daarmee bespaar je ongeveer €790 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene alternatieve vormen. Hieronder benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Frasnes (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Frasnes kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 op jaarbasis. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Frasnes. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3650)
€655
(€7000)
€1050
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€270
(€2100)
€340
(€3550)
Spouwmuur€330
(€1075)
€440
(€2650)
€850
(€3375)
HR++ glas€205
(€2875)
€300
(€3200)
€380
(€5325)
isolatie frasnes 5660

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Frasnes?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Frasnes isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125 en dat bespaart tot €230 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Couvin

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Couvin op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Frasnes wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Frasnes voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Frasnes. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment