Woning isoleren Gonrieux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Gonrieux? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als de garage isoleren of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Gonrieux. We bespreken topics als isolatie van de bodem en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-gonrieux-5660

 • Lagere maandlasten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Weinig last van geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.380 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€178,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand zie je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Gonrieux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gonrieux kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 900 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen fluctueren rond de €1925 en het bespaart circa €250, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gonrieux kost zo’n €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1040. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11100. De winst is ongeveer €990 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we allerlei interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Gonrieux (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in Gonrieux kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. Dat is dus al gauw €800 per 12 maanden. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Gonrieux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3650)
€885
(€4800)
€1070
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€280
(€2050)
€335
(€3100)
Spouwmuur€225
(€1750)
€680
(€1925)
€810
(€3150)
HR++ glas€200
(€1950)
€340
(€3550)
€435
(€4925)
isolatie gonrieux 5660

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Gonrieux?

Waarom zou ik mijn woning in Gonrieux isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175, waarbij u een besparing realiseert van €250, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Couvin

Door te profiteren van een speciale premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Couvin aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Gonrieux wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Gonrieux voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Gonrieux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment