Woning isoleren Pesche

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Pesche? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel en schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Pesche. Bijvoorbeeld topics als radiatorisolatie en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-pesche-5660

 • De energienota gaat omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Relatief snel te plaatsen
 • Beter energielabel

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.400 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€171,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check jij de meest rendabele stappen om je woning in Pesche te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Pesche is financieel toegankelijk (plusminus € 770 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1975 en het bespaart circa €265 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, icynene, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Pesche kost plusminus €4800. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13000. De winst is grofweg €860 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zien we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Pesche (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw woning in Pesche kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 (jaarlijks). Op deze website vind je de uiteindelijke kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Pesche. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€595
(€6050)
€1150
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€285
(€2300)
€350
(€3100)
Spouwmuur€195
(€1100)
€710
(€2100)
€835
(€3250)
HR++ glas€245
(€2100)
€325
(€3250)
€430
(€4950)
isolatie pesche 5660

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Pesche?

Wat is het voordeel van mijn woning in Pesche isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025 en dat bespaart tot €270 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Dema, Brico, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Couvin

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Couvin op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Pesche wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Pesche voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Pesche. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment