Woning isoleren Daverdisse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Daverdisse? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. de schuur isoleren of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Daverdisse. We bespreken items als de bodem isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-daverdisse-6929

 • Lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Beschermt ook tegen brand
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuxemburg
GemeenteDaverdisse
Postcode6929
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€162,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website lees jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Daverdisse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Daverdisse kan erg voordelig (plusminus € 840 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1750 en de winst ligt rond de €235 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, steenwol, glaswol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Daverdisse kost je zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het rendement is al snel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. De winst is circa €870 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook onderscheiden we verschillende mogelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Daverdisse (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Daverdisse is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 p/jaar. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Daverdisse. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€765
(€7200)
€1010
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€230
(€1950)
€330
(€2950)
Spouwmuur€245
(€1600)
€530
(€2775)
€945
(€3000)
HR++ glas€210
(€2500)
€285
(€3750)
€425
(€5250)
isolatie daverdisse 6929

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Daverdisse?

Waarom juist nu mijn huis in Daverdisse isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz of Poweo, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925 en dat levert gemiddeld op €205 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Daverdisse

Dankzij de geldende premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Daverdisse meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Daverdisse
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Daverdisse wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Daverdisse voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Daverdisse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment