Woning isoleren Lomprez

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lomprez? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Lomprez. We bespreken vraagstukken over isolatie van de schuur en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lomprez-6924

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLuxemburg
GemeenteWellin
Postcode6924
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€165,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Lomprez te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lomprez is voordeling (gemiddeld zo’n € 830 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1825 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, folie, icynene, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Lomprez kost gemiddeld €5200. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. De winst is ong. €790 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook bestaan er allerlei alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lomprez (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Lomprez is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lomprez. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4350)
€755
(€6800)
€1020
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€220
(€2150)
€300
(€3400)
Spouwmuur€260
(€1225)
€480
(€2650)
€880
(€3150)
HR++ glas€200
(€2900)
€260
(€3900)
€445
(€5175)
isolatie lomprez 6924

Plekken in de regio:

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Lomprez?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lomprez isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat levert gemiddeld op €310 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand check je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Wellin

Mede door de huidige premies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Wellin in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wellin
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Lomprez wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Lomprez voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Lomprez. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment