Woning isoleren Roy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Roy? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de spouwmuur of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Roy. We staan stil bij onderwerpen als de buitengevel isoleren en XPS Isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-roy-6900

 • Structureel lagere energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Geluidswerende werking
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteMarche-En-Famenne
Postcode6900
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€164,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna ontdek je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Roy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Roy kan zeer goedkoop beginnend bij € 760 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €290 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1975 en de winst ligt rond de €205 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Roy kost doorgaans €4650. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Het rendement is al snel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Hiermee bespaar je zo’n €750 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook bestaan er nog meer populaire oplossingen. Hieronder beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Roy (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Roy kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 p/jaar. Hierna calculeren we de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Roy. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3100)
€615
(€5300)
€1100
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€210
(€1550)
€310
(€2950)
Spouwmuur€355
(€775)
€670
(€2200)
€815
(€3450)
HR++ glas€195
(€2150)
€315
(€3575)
€365
(€4550)
isolatie roy 6900

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Roy?

Waarom mijn woning in Roy isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en geeft een besparing van €230, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Marche-En-Famenne

Door te profiteren van de geldende premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Marche-En-Famenne op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Marche-En-Famenne
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Roy wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Roy voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Roy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment