Woning isoleren Chanly

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Chanly? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen als de schuur isoleren en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Chanly. We gaan aan de slag met topics als radiatorfolie en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-chanly-6921

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Vermindering Milieu-impact
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLuxemburg
GemeenteWellin
Postcode6921
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€164,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Chanly te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Chanly kan zeer goedkoop beginnend bij € 810 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Chanly kost doorgaans €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1210. Het rendement is al snel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. De winst is zo’n €760 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we meerdere mogelijke werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Chanly (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Chanly is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar. Hieronder kijken we naar de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Chanly. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€695
(€7000)
€1090
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€180
(€2250)
€310
(€3500)
Spouwmuur€260
(€775)
€420
(€1900)
€815
(€3025)
HR++ glas€230
(€2525)
€305
(€3050)
€405
(€4675)
isolatie chanly 6921

Plekken in de buurt:

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Chanly?

Waarom moet ook ik mijn huis in Chanly isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825, waarbij u een besparing realiseert van €210 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Wellin

Met behulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Wellin voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wellin
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Chanly wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Chanly voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Chanly. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment