Woning isoleren Grupont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Grupont? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering als isolatie binnenkant gevel en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je diverse informatie over isolatie Grupont. We zoomen in op items als naden en kieren dichten en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-grupont-6927

 • Minder energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuxemburg
GemeenteTellin
Postcode6927
Gasverbruik21.100 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€165,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind je de meest populaire stappen om een woning in Grupont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Grupont kan erg voordelig (al vanaf € 990 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Grupont kost plusminus €4700. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1170. Het rendement is al snel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13000. Je profiteert van om en nabij €860 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0kennen we verschillende interessante opties. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Grupont (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw woning in Grupont is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Grupont. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3950)
€655
(€6350)
€1000
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€280
(€1850)
€325
(€3500)
Spouwmuur€265
(€1425)
€440
(€1900)
€865
(€3125)
HR++ glas€200
(€2100)
€290
(€3925)
€410
(€4425)
isolatie grupont 6927

Plaatsen in de buurt:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Grupont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Grupont isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Luminus en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en besparen tot €305, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan zie je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder vind je praktische info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Tellin

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tellin meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tellin
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Grupont wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Grupont voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Grupont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangename warme woning en bespaart veel energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment