Woning isoleren Smuid

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Smuid? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen als bijv. triple glas of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Smuid. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de bodem en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-smuid-6890

 • De energienota gaat omlaag
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Voor iedere portemonnee
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibin
Postcode6890
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€163,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de aantrekkelijkste acties om je woning in Smuid te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Smuid is goed te betalen (ongeveer € 980 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €2000 en het bespaart circa €195 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Smuid kost +/- €4600. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. De winst is om en nabij €940 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder benoemen we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Smuid (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Smuid is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. De besparing komt neer op €1300 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Smuid. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€675
(€4950)
€1070
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€220
(€2150)
€335
(€3500)
Spouwmuur€285
(€775)
€740
(€2400)
€895
(€3350)
HR++ glas€205
(€2025)
€285
(€3225)
€430
(€5275)
isolatie smuid 6890

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Smuid?

Waarom moet ook ik mijn huis in Smuid isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400 en besparen tot €310 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Hubo, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Libin

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Libin aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Libin
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Smuid wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Smuid voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Smuid. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment