Woning isoleren Haut-Fays

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Haut-Fays? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels een aantal stappen als isolatie van de bodem en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Haut-Fays. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-haut-fays-6929

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieLuxemburg
GemeenteDaverdisse
Postcode6929
Gasverbruik21.130 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand tref jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Haut-Fays te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Haut-Fays kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 820 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Haut-Fays kost +/- €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Daarmee bespaar je grofweg €880 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er verscheidene vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Haut-Fays (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Haut-Fays kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. Dat is dus al gauw €1225 per jaar. Hieronder calculeren we de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Haut-Fays. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4300)
€705
(€6100)
€1030
(€8550)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€170
(€2100)
€345
(€2700)
Spouwmuur€300
(€750)
€510
(€2150)
€800
(€3500)
HR++ glas€210
(€2175)
€315
(€3300)
€370
(€4575)
isolatie haut-fays 6929

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Haut-Fays?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Haut-Fays isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Essent of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Daverdisse

Dankzij de geldende premie wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Daverdisse in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Daverdisse
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Haut-Fays wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Haut-Fays voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Haut-Fays. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een aangenaam leefklimaat en een significant lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment