Woning isoleren Waha

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Waha? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen zoals isolatie van binnenmuren of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Waha. Je kunt denken aan zaken als de garage isoleren en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-waha-6900

 • Snel terugverdiend
 • Vocht absorberend vermogen
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuxemburg
GemeenteMarche-En-Famenne
Postcode6900
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€164,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de populairste onderdelen om een woning in Waha te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Waha kan erg voordelig (plusminus € 910 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €205 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Waha kost zo’n €4850. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11200. Dit levert op zo’n €760 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we allerlei vaak toegepaste oplossingen. Hieronder benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Waha (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Waha kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. De besparing komt neer op €1125 (jaarlijks). Onderstaand vind je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Waha. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3850)
€635
(€5800)
€1090
(€8600)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€290
(€2550)
€355
(€3300)
Spouwmuur€210
(€975)
€430
(€2125)
€945
(€3400)
HR++ glas€205
(€1875)
€315
(€3700)
€380
(€4950)
isolatie waha 6900

Plekken in de buurt:

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Waha?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Waha isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000 en dat levert gemiddeld op €205 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Hubo, Dema, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Marche-En-Famenne

Dankzij de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Marche-En-Famenne in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Marche-En-Famenne
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Waha wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Waha voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Waha. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment