Woning isoleren Resteigne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Resteigne? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen als isolatie van de spouw en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Resteigne. We zoomen in op items als isolatie van schuine dak en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-resteigne-6927

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Dempt het geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuxemburg
GemeenteTellin
Postcode6927
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€165,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna vind je de interessantste methodes om je woning in Resteigne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Resteigne kan zeer goedkoop beginnend bij € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De prijzen liggen rond €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Resteigne kost +/- €4800. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12400. Dit levert op pakweg €840 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we meerdere populaire mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Resteigne (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Resteigne is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Resteigne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3550)
€855
(€6650)
€940
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€170
(€2300)
€375
(€3100)
Spouwmuur€280
(€1575)
€460
(€1950)
€890
(€3325)
HR++ glas€220
(€2525)
€310
(€4125)
€370
(€4625)
isolatie resteigne 6927

Naburige plaatsen:

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Resteigne?

Waarom juist nu mijn huis in Resteigne isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, waarbij u een besparing realiseert van €335 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tellin

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Tellin aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tellin
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Resteigne wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Resteigne voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Resteigne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment