Woning isoleren Transinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Transinne? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de buitengevel isoleren en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je waardevolle informatie over isolatie Transinne. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over binnenmuren isoleren en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-transinne-6890

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Voor klein en groot budget
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibin
Postcode6890
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€163,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand check jij de meest toegepaste methodes om een woning in Transinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Transinne is betaalbaar (al vanaf € 790 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1850 en het rendement ligt op zo’n €230 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, folie, dekens, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Transinne kost doorgaans €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11700. Het voordeel is ongeveer €830 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog enkele populaire opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Transinne (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Transinne kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Transinne. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3250)
€815
(€6800)
€1230
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€290
(€2400)
€300
(€2950)
Spouwmuur€230
(€825)
€610
(€2625)
€940
(€3675)
HR++ glas€245
(€2775)
€260
(€3700)
€435
(€5025)
isolatie transinne 6890

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Transinne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Transinne isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100 en besparen tot €285 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Libin

Door te profiteren van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Libin meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Libin
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels het advies hieronder creëer je een isolatieplan Transinne wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Transinne voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Transinne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment