Woning isoleren Villance

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Villance? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen als gevelisolatie en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Villance. Je kunt denken aan topics als triple glas en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-villance-6890

 • Investering snel terugverdiend
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibin
Postcode6890
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€163,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk je de meest populaire stappen om je woning in Villance te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Villance is voordeling beginnend bij € 980 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, icynene, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Villance kost doorgaans €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Daarmee bespaar je circa €940 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we diverse alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Villance (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Villance kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. Dat is dus al gauw €1450 per jaar. Hieronder kijken we naar de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Villance. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€865
(€4500)
€1220
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€280
(€1800)
€325
(€2750)
Spouwmuur€320
(€1350)
€580
(€2550)
€925
(€3075)
HR++ glas€210
(€2425)
€260
(€3100)
€370
(€4800)
isolatie villance 6890

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Villance?

Waarom zou ik mijn huis in Villance isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Poweo, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar zie je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Big Mat, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Libin

Door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Libin in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Libin
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Villance wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Villance voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Villance. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment