Woning isoleren Nazareth

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nazareth? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als de kruipruimte isoleren of radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Nazareth. Denk aan thema’s als tochtwering en energie besparen tips. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-nazareth-9810

 • Snel terugverdiend
 • Een prettig binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNazareth
Postcode9810
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€167,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website ontdek je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Nazareth te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nazareth kan erg voordelig (rond de € 960 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €290 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1875 en het rendement ligt op zo’n €260, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nazareth kost plusminus €5450. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11200. De winst is pakweg €930 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zijn er nog meer interessante vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Nazareth (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Nazareth is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. Dat komt neer op €1400 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Nazareth. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3700)
€695
(€4750)
€1240
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€175
(€1850)
€370
(€2900)
Spouwmuur€260
(€950)
€470
(€2725)
€925
(€3200)
HR++ glas€220
(€2850)
€305
(€3425)
€385
(€4475)
isolatie nazareth 9810

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Nazareth?

Waarom mijn woning in Nazareth isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Watz of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en dat bespaart tot €340 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Dema, Hubo, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Nazareth

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Nazareth in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Nazareth
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Nazareth wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Nazareth voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Nazareth. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment