Woning isoleren Sint-Martens-Latem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Martens-Latem? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van haalbare maatregelen als bijv. gevelisolatie of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met diverse informatie over isolatie Sint-Martens-Latem. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van platte dak en subsidie Isolatie april 2024. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-martens-latem-9830

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Buitengeluid absorberen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Martens-Latem
Postcode9830
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€167,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be vind jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Sint-Martens-Latem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Martens-Latem is goedkoop beginnend bij € 960 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1700 en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Martens-Latem kost je zo’n €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. De winst is pakweg €970 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene interessante vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Martens-Latem (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Sint-Martens-Latem is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Martens-Latem. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3150)
€725
(€5950)
€1200
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€260
(€1650)
€380
(€3350)
Spouwmuur€340
(€1475)
€520
(€2675)
€950
(€3250)
HR++ glas€200
(€2550)
€270
(€3650)
€450
(€5100)
isolatie sint-martens-latem 9830

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sint-Martens-Latem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Martens-Latem isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900, waarbij u een besparing realiseert van €220 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna vind je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Dema, Brico, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Sint-Martens-Latem

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sint-Martens-Latem op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Sint-Martens-Latem
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Sint-Martens-Latem wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint-Martens-Latem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Martens-Latem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment