Woning isoleren Wortegem-Petegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wortegem-Petegem? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Wortegem-Petegem. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als vloerisolatie en schijntocht. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wortegem-petegem-9790

 • Lagere energienota
 • Meer warmte en minder vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode9790
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€167,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Wortegem-Petegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wortegem-Petegem is financieel toegankelijk (om en nabij de € 850 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €205 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wortegem-Petegem kost ongeveer €5700. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11000. Dit levert op ongeveer €840 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er verschillende populaire uitvoeringen. Hierna bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Wortegem-Petegem (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Wortegem-Petegem is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Hierna calculeren we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Wortegem-Petegem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€745
(€6600)
€1040
(€9400)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€280
(€2150)
€310
(€3500)
Spouwmuur€320
(€1175)
€580
(€2450)
€910
(€3525)
HR++ glas€240
(€2950)
€260
(€4125)
€410
(€5075)
isolatie wortegem-petegem 9790

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Wortegem-Petegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wortegem-Petegem isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3175 en besparen tot €290 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma, Handy Home, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Wortegem-Petegem

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Wortegem-Petegem kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Wortegem-Petegem
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Wortegem-Petegem wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Wortegem-Petegem voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Wortegem-Petegem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment