Woning isoleren Astene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Astene? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Astene. Je komt meer te weten over thema’s als de bodem isoleren en R-waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-astene-9800

 • Lagere energienota
 • Een comfortabele leefomgeving
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Voor klein en groot budget
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik3551,37919061094 kWh
Gemiddelde energierekening€168,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website ontdek jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Astene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Astene is goedkoop (om en nabij de € 900 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €255 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Astene kost je zo’n €4500. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Het rendement is al snel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Hiermee bespaar je plusminus €930 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we verscheidene populaire mogelijkheden. Hierna behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Astene (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Astene is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Astene. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€695
(€5950)
€1100
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€235
(€1750)
€360
(€3150)
Spouwmuur€350
(€1100)
€690
(€2575)
€795
(€3500)
HR++ glas€210
(€2425)
€290
(€3375)
€425
(€5125)
isolatie astene 9800

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Astene?

Waarom zou ik mijn huis in Astene isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Watz of Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100 en dat bespaart tot €260 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Deinze

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Deinze voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Astene wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Astene voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Astene. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment