Woning isoleren Zingem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zingem? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld dubbel glas of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website vind je bruikbare informatie over isolatie Zingem. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van schuine dak en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-zingem-9750

 • De energienota gaat omlaag
 • Vocht absorberend vermogen
 • Duurzame investering
 • Weinig geluid in de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9750
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik3548,56742304553 kWh
Gemiddelde energierekening€168,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk jij de meest populaire onderdelen om een woning in Zingem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zingem is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 800 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €195 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1925 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, steenwol, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zingem kost plusminus €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Daarmee bespaar je zo’n €950, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zingem (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Zingem is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Zingem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€885
(€6300)
€1250
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€260
(€2150)
€345
(€3350)
Spouwmuur€400
(€750)
€640
(€2425)
€885
(€3550)
HR++ glas€225
(€2475)
€280
(€3700)
€360
(€5025)
isolatie zingem 9750

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Zingem?

Waarom zou ik mijn huis in Zingem isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier als Mega of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €205 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Kruisem

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Kruisem op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kruisem
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Zingem wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Zingem voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Zingem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment