Woning isoleren Petegem-Aan-De-Schelde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Petegem-Aan-De-Schelde? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Petegem-Aan-De-Schelde. Je kunt denken aan onderwerpen als isolerende raamfolie en subsidie Isolatie mei 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-petegem-aan-de-schelde-9790

 • Flinke besparing
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Toekomstbestendig

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode9790
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik3550,75435337419 kWh
Gemiddelde energierekening€168,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna vind jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Petegem-Aan-De-Schelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Petegem-Aan-De-Schelde is financieel toegankelijk (vanaf € 710 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €275 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1800 en de potentiële besparing ligt op €270, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Petegem-Aan-De-Schelde kost plusminus €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. De winst is pakweg €960 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Petegem-Aan-De-Schelde (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Petegem-Aan-De-Schelde kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 op jaarbasis. Op deze website calculeren we de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Petegem-Aan-De-Schelde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3950)
€635
(€4650)
€930
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€285
(€2000)
€365
(€3150)
Spouwmuur€270
(€1225)
€490
(€2250)
€915
(€3375)
HR++ glas€215
(€2925)
€270
(€4075)
€400
(€4550)
isolatie petegem-aan-de-schelde 9790

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Petegem-Aan-De-Schelde?

Waarom juist nu mijn huis in Petegem-Aan-De-Schelde isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200, dat betekent een winst van 250, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide acties als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Handy Home, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Wortegem-Petegem

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Wortegem-Petegem op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wortegem-Petegem
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Petegem-Aan-De-Schelde wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Petegem-Aan-De-Schelde voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Petegem-Aan-De-Schelde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangename warme woning en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment