Woning isoleren Mullem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Mullem? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Mullem. We bespreken zaken als buitenmuren isoleren en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-mullem-9700

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Buitengeluid absorberen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik3546,38049271688 kWh
Gemiddelde energierekening€167,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Mullem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mullem is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 720 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1850 en je bespaart al snel €265 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, glaswol, folie, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mullem kost plusminus €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13500. Het voordeel is pakweg €980 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we diverse alternatieve opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Mullem (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw huis in Mullem is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Mullem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3550)
€695
(€4600)
€960
(€9200)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€240
(€1600)
€360
(€3600)
Spouwmuur€270
(€950)
€690
(€2600)
€940
(€3125)
HR++ glas€200
(€2825)
€335
(€3500)
€435
(€5050)
isolatie mullem 9700

Plaatsen in de regio:

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Mullem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mullem isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Luminus of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en dat levert gemiddeld op €350, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Oudenaarde

Dankzij de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Oudenaarde in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Mullem wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mullem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Mullem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettige leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment