Woning isoleren Ooike

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ooike? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals de schuur isoleren of isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Ooike. Bijvoorbeeld topics als isolatie van deuren en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ooike-9700

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder CO-2 belasting
 • Dempt het geluid
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik3547,00532995364 kWh
Gemiddelde energierekening€168,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje vind je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Ooike te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ooike is goed te betalen (al vanaf +/- € 770 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ooike kost zo’n €5200. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1110. De potentiële besparing ligt op €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11000. De winst is plusminus €910 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er verscheidene populaire opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ooike (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Ooike kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per 12 maanden. Onderstaand berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ooike. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€575
(€5950)
€910
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€260
(€1900)
€370
(€3600)
Spouwmuur€230
(€925)
€430
(€2550)
€845
(€3050)
HR++ glas€190
(€2650)
€265
(€3900)
€350
(€4925)
isolatie ooike 9700

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ooike?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ooike isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375 en dat levert gemiddeld op €280 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Brico, Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Oudenaarde

Mede door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Oudenaarde voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ooike wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ooike voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ooike. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment