Woning isoleren Nokere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nokere? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de bodem en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Nokere. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als de spouw isoleren en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-nokere-9771

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9771
Gasverbruik21.250 kWh
Stroomverbruik3549,19226028229 kWh
Gemiddelde energierekening€168,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Nokere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nokere is voordeling beginnend bij € 980 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen liggen rond €1775 en het bespaart circa €285 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nokere kost gemiddeld €4550. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11300. Dit levert op pakweg €800 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei rendabele uitvoeringen. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Nokere (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Nokere kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Nokere. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3950)
€715
(€4750)
€1150
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€200
(€2400)
€325
(€2700)
Spouwmuur€225
(€1200)
€700
(€2800)
€805
(€3250)
HR++ glas€220
(€1925)
€295
(€4050)
€365
(€4850)
isolatie nokere 9771

Plaatsen in de omgeving:

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Nokere?

Waarom moet ook ik mijn huis in Nokere isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en dat levert gemiddeld op €245 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Kruisem

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Kruisem meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kruisem
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Nokere wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Nokere voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Nokere. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment