Woning isoleren Lemberge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lemberge? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen als isolatie van binnenmuren en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Lemberge. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de buitengevel en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-lemberge-9820

 • Besparen op energienota
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Voor iedere portemonnee
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik3555,12821403149 kWh
Gemiddelde energierekening€169,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand zie je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Lemberge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lemberge is betaalbaar (vanaf € 730 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De prijzen fluctueren rond de €1925 en het bespaart circa €190 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lemberge kost gemiddeld €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12300. Het voordeel is grofweg €920 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we verschillende rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Lemberge (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in Lemberge is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar. Hierna calculeren we de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lemberge. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€845
(€7250)
€1050
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€220
(€2150)
€340
(€2750)
Spouwmuur€210
(€850)
€600
(€2100)
€945
(€3400)
HR++ glas€240
(€2125)
€265
(€3750)
€410
(€4850)
isolatie lemberge 9820

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lemberge?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Lemberge isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Watz en Poweo, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525 en besparen tot €230 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Merelbeke

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Merelbeke meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merelbeke
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Lemberge wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Lemberge voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Lemberge. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment