Woning isoleren Eke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Eke? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna check je handige informatie over isolatie Eke. We zoomen in op zaken als isolatie van de vloer en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-eke-9810

 • Lagere energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Goed voor het klimaat
 • Ook geluidsdicht
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNazareth
Postcode9810
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik3554,50337679473 kWh
Gemiddelde energierekening€169,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind je de meest interessante manieren om je woning in Eke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Eke is interessant (al vanaf +/- € 860 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1650 en de besparing loopt op tot €185 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, dekens, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Eke kost je zo’n €5350. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Het rendement is al snel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11100. Het voordeel is zo’n €910 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zijn er meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Eke (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Eke is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Eke. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3700)
€645
(€5200)
€940
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€290
(€2500)
€355
(€3050)
Spouwmuur€390
(€1075)
€570
(€2475)
€920
(€3475)
HR++ glas€235
(€2600)
€300
(€3250)
€430
(€5350)
isolatie eke 9810

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Eke?

Waarom moet ook ik mijn huis in Eke isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325, waarbij u een besparing realiseert van €250, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Nazareth

Met behulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Nazareth aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nazareth
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Eke wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Eke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Eke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en veel minder stookkosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment