Woning isoleren Welden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Welden? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering als bijv. je spouwmuur isoleren of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je belangrijke informatie over isolatie Welden. We bespreken vraagstukken over radiatorfolie plaatsen en PIR isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-welden-9700

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.200 kWh
Stroomverbruik3547,6301671904 kWh
Gemiddelde energierekening€168,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de interessantste acties om jouw woning in Welden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Welden is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 790 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €295 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €255 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, folie, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Welden kost om en nabij de €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het rendement is circa €810 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we diverse alternatieve mogelijkheden. Hierna behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Welden (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Welden kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. Dat is dus al gauw €800 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Welden. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4050)
€775
(€4650)
€950
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€175
(€2450)
€320
(€3000)
Spouwmuur€215
(€1225)
€460
(€2400)
€820
(€3600)
HR++ glas€240
(€2650)
€275
(€3275)
€445
(€5075)
isolatie welden 9700

Plekken in de buurt:

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Welden?

Waarom moet ook ik mijn huis in Welden isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo, Gamma, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Oudenaarde

Dankzij de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Oudenaarde meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Welden wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Welden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Welden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment