Woning isoleren Merendree

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Merendree? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bodemisolatie of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je handige informatie over isolatie Merendree. Je leest uitvoerig over zaken als tochtprofielen en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-merendree-9850

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Dempt het geluid
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9850
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik3557,62756297852 kWh
Gemiddelde energierekening€169,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand achterhaal je de meest interessante stappen om jouw woning in Merendree te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Merendree kan zeer goedkoop (rond de € 940 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1600 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Merendree kost gemiddeld €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Dit levert op grofweg €970 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog meer aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht vermelden we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Merendree (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Merendree kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Merendree. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3650)
€875
(€7350)
€1110
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€225
(€2250)
€385
(€3050)
Spouwmuur€195
(€1250)
€440
(€2025)
€800
(€3575)
HR++ glas€245
(€2450)
€315
(€3775)
€440
(€4700)
isolatie merendree 9850

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Merendree?

Wat is het voordeel van mijn woning in Merendree isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500 en geeft een besparing van €245 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Deinze

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Deinze meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Merendree wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Merendree voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Merendree. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment