Woning isoleren Ouwegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ouwegem? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie van de binnengevel of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Ouwegem. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over spouwmuren isoleren en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ouwegem-9750

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9750
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik3548,25500442716 kWh
Gemiddelde energierekening€168,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop lees jij de meest populaire onderdelen om je woning in Ouwegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ouwegem kan zeer goedkoop (plusminus € 830 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1875 en de besparing loopt op tot €245, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ouwegem kost plusminus €4550. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. De potentiële besparing ligt op €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12300. De winst is zo’n €860 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er allerlei alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ouwegem (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Ouwegem kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ouwegem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3600)
€645
(€5000)
€960
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€215
(€2600)
€320
(€3400)
Spouwmuur€390
(€875)
€580
(€2200)
€905
(€3100)
HR++ glas€210
(€2125)
€260
(€3175)
€350
(€4825)
isolatie ouwegem 9750

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ouwegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ouwegem isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225, dat betekent een winst van 230, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Kruisem

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Kruisem aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kruisem
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Ouwegem wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ouwegem voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Ouwegem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment