Woning isoleren Pollare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Pollare? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering zoals isolatie buitenkant gevel en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je bruikbare informatie over isolatie Pollare. Je komt meer te weten over topics als de binnengevel isoleren en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-pollare-9401

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettig leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Reductie geluid
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9401
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik3516,07588673414 kWh
Gemiddelde energierekening€163,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina zie je de interessantste methodes om jullie woning in Pollare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Pollare is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 820 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €230 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €1900 en het bespaart circa €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Pollare kost je zo’n €5650. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €970. Het rendement is al snel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Dit levert op om en nabij €950 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we meerdere populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste opties.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Pollare (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Pollare is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Pollare. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€875
(€6400)
€1080
(€9750)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€280
(€2650)
€345
(€2750)
Spouwmuur€395
(€1375)
€590
(€2000)
€860
(€3400)
HR++ glas€220
(€2225)
€330
(€3275)
€415
(€4425)
isolatie pollare 9401

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Pollare?

Waarom juist nu mijn huis in Pollare isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij als Luminus of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en dat levert gemiddeld op €310 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Ninove

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ninove kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Pollare wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Pollare voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Pollare. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment