Woning isoleren Vlekkem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vlekkem? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Vlekkem. Denk aan items als tochtstrips of tochtbanden en isolatieplan. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-vlekkem-9420

 • Flinke besparing
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik3519,82491015469 kWh
Gemiddelde energierekening€163,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna zie je de meest interessante toepassingen om een woning in Vlekkem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vlekkem kan erg voordelig (om en nabij de € 980 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €220 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De prijzen bedragen zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €220 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vlekkem kost +/- €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1210. De besparing loopt op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het voordeel is om en nabij €870 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vlekkem (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Vlekkem is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Vlekkem. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€865
(€7500)
€1250
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€275
(€1650)
€350
(€2800)
Spouwmuur€190
(€1175)
€470
(€2350)
€800
(€3025)
HR++ glas€225
(€1975)
€335
(€3600)
€385
(€4875)
isolatie vlekkem 9420

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vlekkem?

Waarom zou ik mijn huis in Vlekkem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Erpe-Mere

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Erpe-Mere voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erpe-Mere
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Vlekkem wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vlekkem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Vlekkem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment