Woning isoleren Mere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mere? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen zoals isolatie van buitenmuren of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder check je diverse informatie over isolatie Mere. Dit kan gaan om zaken als buisisolatie en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-mere-9420

 • Snel terugverdiend
 • Een aangename leefomgeving
 • Verantwoorde investering
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik3519,20007291793 kWh
Gemiddelde energierekening€163,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina check jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Mere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mere kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 880 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en het bespaart circa €260 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Mere kost om en nabij de €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11600. Dit levert op ongeveer €960 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er meerdere populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mere (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Mere kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Mere. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4350)
€755
(€6250)
€970
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€245
(€2250)
€300
(€2800)
Spouwmuur€350
(€1425)
€750
(€2550)
€785
(€3075)
HR++ glas€220
(€1975)
€310
(€4100)
€405
(€5200)
isolatie mere 9420

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Mere?

Waarom zou ik mijn huis in Mere isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco en Trevion, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750 en dat bespaart tot €345 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Erpe-Mere

Dankzij de huidige premies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Erpe-Mere op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erpe-Mere
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Mere wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mere voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Mere. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment