Woning isoleren Destelbergen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Destelbergen? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als bijv. isolatie van de zolder en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Destelbergen. Je kunt denken aan topics als plat dak isoleren en ventilatieroosters. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-destelbergen-9070

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Reductie geluid
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDestelbergen
Postcode9070
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€167,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Destelbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Destelbergen is interessant (vanaf plusminus € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €225 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €1850 en het resultaat is zo’n €260 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Destelbergen kost doorgaans €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Je profiteert van ongeveer €870 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna beschrijven we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Destelbergen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Destelbergen is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. Dat is dus al gauw €975 per jaar. Hieronder kijken we naar de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Destelbergen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3900)
€795
(€7400)
€970
(€8300)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€200
(€2550)
€335
(€3250)
Spouwmuur€245
(€1300)
€500
(€2200)
€790
(€3600)
HR++ glas€220
(€2750)
€300
(€3550)
€365
(€5375)
isolatie destelbergen 9070

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Destelbergen?

Waarom zou ik mijn woning in Destelbergen isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Essent of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €325 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Destelbergen

Met behulp van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Destelbergen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Destelbergen
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Destelbergen wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Destelbergen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Destelbergen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment