Woning isoleren Nieuwrode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuwrode? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de vloer en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Nieuwrode. We bespreken topics als de buitengevel isoleren en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-nieuwrode-3221

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHolsbeek
Postcode3221
Gasverbruik22.020 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€168,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante acties om jullie woning in Nieuwrode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwrode kan zeer goedkoop (al vanaf € 940 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1875 en de potentiële besparing ligt op €240, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nieuwrode kost ongeveer €4500. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Het rendement is zo’n €910 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we verschillende alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Nieuwrode (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Nieuwrode is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar. Hierna ontdek je de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Nieuwrode. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€885
(€5250)
€910
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€285
(€1950)
€350
(€3250)
Spouwmuur€375
(€1450)
€670
(€2200)
€905
(€3225)
HR++ glas€205
(€2800)
€265
(€3475)
€445
(€4825)
isolatie nieuwrode 3221

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Nieuwrode?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Nieuwrode isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Holsbeek

Mede door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Holsbeek kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Holsbeek
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nieuwrode wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nieuwrode voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Nieuwrode. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment