Woning isoleren Averbode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Averbode? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen als HR++ glas of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Averbode. We zoomen in op items als tochtstrips of tochtbanden en PIR isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-averbode-3271

 • Veel geld besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Verantwoorde investering
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteScherpenheuvel-Zichem
Postcode3271
Gasverbruik22.040 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€168,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina zie je de interessantste toepassingen om een woning in Averbode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Averbode is financieel toegankelijk (rond de € 740 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten fluctueren rond de €1950 en het rendement ligt op zo’n €280 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, glaswol, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Averbode kost doorgaans €5350. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12800. Het voordeel is zo’n €920 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we allerlei rendabele opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Averbode (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw woning in Averbode is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Op deze website komen we met de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Averbode. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€855
(€5050)
€1180
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€220
(€1950)
€320
(€3500)
Spouwmuur€310
(€1675)
€660
(€2575)
€840
(€3550)
HR++ glas€215
(€2225)
€335
(€4125)
€390
(€4450)
isolatie averbode 3271

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Averbode?

Wat is het voordeel van mijn woning in Averbode isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550 en besparen tot €345 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Scherpenheuvel-Zichem

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Scherpenheuvel-Zichem aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Scherpenheuvel-Zichem
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. ons stappenplan kom je met een isolatieplan Averbode wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Averbode voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Averbode. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment