Woning isoleren Kaggevinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kaggevinne? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen als plat dak isoleren of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je uitgebreide informatie over isolatie Kaggevinne. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de dakkapel en spouwanker. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-kaggevinne-3293

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3293
Gasverbruik22.110 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be vind jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Kaggevinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kaggevinne is goed te betalen (om en nabij de € 960 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten bedragen zo’n €1725 en de besparing loopt op tot €220 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, steenwol, folie, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kaggevinne kost +/- €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. De winst is pakweg €980 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we verscheidene populaire oplossingen. Hieronder praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kaggevinne (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Kaggevinne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 op jaarbasis. Op deze website tref je de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Kaggevinne. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3850)
€795
(€6600)
€1160
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€180
(€2400)
€355
(€2900)
Spouwmuur€310
(€1375)
€490
(€2500)
€865
(€3000)
HR++ glas€190
(€2000)
€325
(€4175)
€380
(€4775)
isolatie kaggevinne 3293

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Kaggevinne?

Waarom zou ik mijn woning in Kaggevinne isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Watz of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925, dat betekent een winst van 300, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse acties als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Dema, Hubo, Handy Home, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Diest

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Diest op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diest
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Kaggevinne wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Kaggevinne voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Kaggevinne. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment