Woning isoleren Bouvignes-Sur-Meuse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bouvignes-Sur-Meuse? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering als bijv. isolatie van buitenmuren en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Bouvignes-Sur-Meuse. Bijvoorbeeld topics als de gevel isoleren en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bouvignes-sur-meuse-5500

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5500
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€165,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be tref je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Bouvignes-Sur-Meuse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bouvignes-Sur-Meuse is financieel toegankelijk (rond de € 790 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bouvignes-Sur-Meuse kost zo’n €5750. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De potentiële besparing ligt op €740 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12900. Dit levert op om en nabij €920 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er meerdere interessante alternatieven. In de volgende paragraaf vermelden we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bouvignes-Sur-Meuse (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Bouvignes-Sur-Meuse kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 op jaarbasis. Onderstaand komen we met de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Bouvignes-Sur-Meuse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€855
(€5700)
€990
(€8550)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€205
(€2200)
€355
(€2750)
Spouwmuur€270
(€1600)
€460
(€1950)
€810
(€3625)
HR++ glas€245
(€2250)
€300
(€3825)
€415
(€4700)
isolatie bouvignes-sur-meuse 5500

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bouvignes-Sur-Meuse?

Waarom mijn woning in Bouvignes-Sur-Meuse isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, dat betekent een winst van 245 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo, Brico, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Dinant

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dinant op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Bouvignes-Sur-Meuse wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bouvignes-Sur-Meuse voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Bouvignes-Sur-Meuse. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment