Woning isoleren Tillier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Tillier? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals vliering isoleren of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je belangrijke informatie over isolatie Tillier. We staan stil bij zaken als de spouw isoleren en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-tillier-5380

 • Significant lagere energiekosten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode5380
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€165,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna vind jij de interessantste manieren om jullie woning in Tillier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tillier is interessant (plusminus € 890 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €280 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €190 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Tillier kost gemiddeld €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. Hiermee bespaar je pakweg €830 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Tillier (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Tillier is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Tillier. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€725
(€5450)
€960
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€285
(€2300)
€305
(€2950)
Spouwmuur€265
(€1425)
€740
(€2725)
€935
(€3550)
HR++ glas€190
(€2800)
€260
(€4175)
€350
(€4925)
isolatie tillier 5380

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Tillier?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Tillier isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Fernelmont

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Fernelmont meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fernelmont
Het is evident: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Tillier wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tillier voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Tillier. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment