Woning isoleren Noville-Les-Bois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Noville-Les-Bois? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over isolatie Noville-Les-Bois. Je komt meer te weten over zaken als de buitengevel isoleren en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-noville-les-bois-5380

 • Supersnel terugverdient
 • Minder problemen met vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder last van lawaai van straat
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode5380
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€164,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Noville-Les-Bois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Noville-Les-Bois is betaalbaar beginnend bij € 770 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €215, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Noville-Les-Bois kost zo’n €5450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Dit levert op om en nabij €960 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast kennen we nog meer mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Noville-Les-Bois (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Noville-Les-Bois kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 p/jaar. Op deze website bekijk je de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Noville-Les-Bois. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3800)
€795
(€5850)
€1220
(€8750)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€260
(€2150)
€325
(€3050)
Spouwmuur€220
(€1650)
€460
(€2725)
€845
(€3125)
HR++ glas€210
(€2300)
€275
(€3825)
€425
(€5250)
isolatie noville-les-bois 5380

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Noville-Les-Bois?

Wat is het voordeel van mijn woning in Noville-Les-Bois isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en besparen tot €235, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Fernelmont

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Fernelmont kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fernelmont
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Noville-Les-Bois wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Noville-Les-Bois voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Noville-Les-Bois. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment