Woning isoleren Dréhance

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dréhance? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. bodemisolatie en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Dréhance. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de schuur en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-drehance-5500

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5500
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€165,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest populaire methodes om je woning in Dréhance te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Dréhance kan zeer goedkoop (om en nabij de € 850 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1725 en het rendement ligt op zo’n €260 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Dréhance kost +/- €5550. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Daarmee bespaar je om en nabij €890 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er meerdere rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Dréhance (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een groenere gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Dréhance kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. Dat is dus al gauw €950 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Dréhance. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3900)
€705
(€5350)
€940
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€240
(€1700)
€315
(€3250)
Spouwmuur€380
(€1600)
€620
(€2575)
€800
(€3600)
HR++ glas€225
(€2075)
€310
(€3700)
€425
(€4825)
isolatie drehance 5500

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Dréhance?

Waarom mijn woning in Dréhance isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550 en dat levert gemiddeld op €215 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Dema, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Dinant

Met hulp van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Dinant voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via onderstaande tips kom je met een isolatieplan Dréhance wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Dréhance voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Dréhance. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren in een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment