Woning isoleren Falmagne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Falmagne? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je waardevolle informatie over isolatie Falmagne. Je kunt denken aan zaken als vliering isoleren en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-falmagne-5500

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Voor klein en groot budget
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5500
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€165,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be check jij de populairste onderdelen om een woning in Falmagne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Falmagne kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 850 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1950 en je bespaart al snel €195 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Falmagne kost om en nabij de €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Daarmee bespaar je pakweg €750 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere rendabele alternatieven. Hierna vermelden we de interessantste opties.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Falmagne (februari 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van de woning in Falmagne kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Falmagne. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€605
(€5250)
€1050
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€275
(€2000)
€380
(€3300)
Spouwmuur€180
(€800)
€700
(€1975)
€865
(€3525)
HR++ glas€245
(€1875)
€275
(€3475)
€375
(€4825)
isolatie falmagne 5500

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Falmagne?

Waarom zou ik mijn woning in Falmagne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Essent of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000 en geeft een besparing van €230 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website bekijk je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Dema, Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Dinant

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Dinant voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Falmagne wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Falmagne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Falmagne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment