Woning isoleren Furfooz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Furfooz? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Furfooz. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals bodemisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-furfooz-5500

 • Minder energielasten
 • Controle over de temperatuur
 • Een duurzame oplossing
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5500
Gasverbruik21.720 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€166,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Furfooz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Furfooz is betaalbaar (vanaf plusminus € 850 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €190 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Furfooz kost +/- €5850. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12100. Daarmee bespaar je grofweg €890, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we verschillende vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Furfooz (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw huis in Furfooz is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Furfooz. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3200)
€805
(€4950)
€1060
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€170
(€1750)
€300
(€3400)
Spouwmuur€250
(€1000)
€720
(€1900)
€835
(€3375)
HR++ glas€240
(€2375)
€325
(€4200)
€440
(€5300)
isolatie furfooz 5500

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Furfooz?

Waarom zou ik mijn woning in Furfooz isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425 en dat bespaart tot €290 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Dinant

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Dinant in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Furfooz wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Furfooz voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Furfooz. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment