Woning isoleren Thynes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Thynes? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen als isolatie van de schuur of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Thynes. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals buitenmuren isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-thynes-5502

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5502
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€166,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Thynes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Thynes is voordeling (ongeveer € 980 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen fluctueren rond de €1875 en je bespaart al snel €260 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Thynes kost doorgaans €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Daarmee bespaar je plusminus €890 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er allerlei mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Thynes (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Thynes kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. Dat komt neer op €975 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Thynes. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3850)
€865
(€6200)
€1200
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€210
(€2600)
€380
(€3350)
Spouwmuur€205
(€750)
€500
(€2475)
€780
(€3650)
HR++ glas€195
(€2225)
€300
(€3100)
€415
(€5350)
isolatie thynes 5502

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Thynes?

Waarom zou ik mijn huis in Thynes isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Mega en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025, dat betekent een winst van 300 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Handy Home, Dema, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Dinant

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Dinant aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Thynes wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Thynes voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Thynes. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren in een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment