Woning isoleren Bomal-Sur-Ourthe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bomal-Sur-Ourthe? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de bodem of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Bomal-Sur-Ourthe. Je kunt denken aan items als de spouwmuur isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bomal-sur-ourthe-6941

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed voor het milieu
 • Speciale groene leningen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6941
Gasverbruik21.200 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€167,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Bomal-Sur-Ourthe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bomal-Sur-Ourthe is goed te betalen (vanaf € 980 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €215 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bomal-Sur-Ourthe kost +/- €5050. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11900. Daarmee bespaar je plusminus €770 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Bomal-Sur-Ourthe (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van de woning in Bomal-Sur-Ourthe is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 p/jaar. Op deze pagina tref je de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Bomal-Sur-Ourthe. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€575
(€6000)
€1120
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€205
(€1650)
€355
(€3550)
Spouwmuur€230
(€1650)
€440
(€2575)
€930
(€3175)
HR++ glas€240
(€2975)
€280
(€3875)
€400
(€5000)
isolatie bomal-sur-ourthe 6941

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bomal-Sur-Ourthe?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bomal-Sur-Ourthe isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en besparen tot €205, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse acties als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Dema, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Durbuy

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Durbuy meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bomal-Sur-Ourthe wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bomal-Sur-Ourthe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Bomal-Sur-Ourthe. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment