Woning isoleren Wéris

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wéris? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals de spouw isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Wéris. Dit kan gaan om topics als isolatie van binnenmuren en subsidie Isolatie juni 2024. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-weris-6940

 • Lagere stookkosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6940
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€166,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Verderop check je de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Wéris te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wéris is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 960 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, steenwol, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wéris kost plusminus €4700. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het voordeel is ongeveer €960 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog meer populaire vormen. Hieronder benoemen we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Wéris (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Wéris kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. Dat is dus al gauw €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand komen we met de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wéris. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3600)
€665
(€6200)
€1110
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€240
(€2000)
€300
(€3550)
Spouwmuur€240
(€775)
€690
(€2300)
€810
(€3325)
HR++ glas€235
(€2175)
€330
(€3550)
€390
(€4800)
isolatie weris 6940

Plaatsen in de buurt:

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Wéris?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wéris isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, waarbij u een besparing realiseert van €240 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Durbuy

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Durbuy in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Wéris wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Wéris voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Wéris. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment