Woning isoleren Hargimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hargimont? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals vliering isoleren of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Hargimont. We staan stil bij items als isolerende kozijnen en deuren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-hargimont-6900

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Weinig last van geluid
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuxemburg
GemeenteMarche-En-Famenne
Postcode6900
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand vind je de populairste acties om je woning in Hargimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hargimont is voordeling (vanaf € 740 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hargimont kost plusminus €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1060. De potentiële besparing ligt op €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Hiermee bespaar je circa €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hargimont (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Hargimont is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hargimont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€865
(€6900)
€1140
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€180
(€2650)
€395
(€3250)
Spouwmuur€320
(€1075)
€730
(€1950)
€830
(€3550)
HR++ glas€230
(€2800)
€270
(€3400)
€365
(€5275)
isolatie hargimont 6900

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Hargimont?

Waarom mijn woning in Hargimont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225, dat betekent een winst van 250 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Marche-En-Famenne

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Marche-En-Famenne meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Marche-En-Famenne
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Hargimont wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Hargimont voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Hargimont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment