Woning isoleren Humain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Humain? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals tussenwanden isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Humain. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vloer en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-humain-6900

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuxemburg
GemeenteMarche-En-Famenne
Postcode6900
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€164,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de populairste manieren om jouw woning in Humain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Humain kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 840 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €275 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €260 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Humain kost ongeveer €4650. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Dit levert op ongeveer €760 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we diverse alternatieve alternatieven. Hierna beschrijven we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Humain (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Humain is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. Dat komt neer op €850 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Humain. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3150)
€845
(€6450)
€1120
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€180
(€1900)
€365
(€3150)
Spouwmuur€385
(€800)
€450
(€1900)
€925
(€3200)
HR++ glas€250
(€2875)
€265
(€3175)
€390
(€5275)
isolatie humain 6900

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Humain?

Wat is het voordeel van mijn woning in Humain isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en geeft een besparing van €320 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Marche-En-Famenne

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Marche-En-Famenne meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Marche-En-Famenne
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Humain wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Humain voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Humain. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment