Woning isoleren On

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in On? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie On. Denk aan topics als de spouwmuur isoleren en K-waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-on-6900

 • De energienota gaat omlaag
 • Aangenamer wonen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuxemburg
GemeenteMarche-En-Famenne
Postcode6900
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€164,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina zie je de aantrekkelijkste acties om je woning in On te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in On is betaalbaar (plusminus € 820 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1725 en de potentiële besparing ligt op €260, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in On kost zo’n €5550. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Je profiteert van om en nabij €930 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in On (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in On kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder bekijk je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in On. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3100)
€865
(€5400)
€1230
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€200
(€1700)
€305
(€2950)
Spouwmuur€225
(€1375)
€470
(€2750)
€795
(€3075)
HR++ glas€245
(€2250)
€340
(€3350)
€445
(€5225)
isolatie on 6900

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in On?

Waarom moet ook ik mijn huis in On isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150 en dat levert gemiddeld op €200 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Marche-En-Famenne

Met hulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Marche-En-Famenne aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Marche-En-Famenne
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan On wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in On voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in On. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment