Woning isoleren Bois-D’Haine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bois-D’Haine? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. gevelisolatie en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna check je waardevolle informatie over isolatie Bois-D’Haine. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als vliering isoleren en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bois-d-haine-7170

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig binnenklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteManage
Postcode7170
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€167,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf lees jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Bois-D’Haine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bois-D’Haine is voordeling (vanaf zo’n € 730 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €245 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €210 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bois-D’Haine kost je zo’n €5700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Hiermee bespaar je grofweg €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Ook noemen we diverse interessante uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bois-D’Haine (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Bois-D’Haine is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bois-D’Haine. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3300)
€745
(€7050)
€940
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€225
(€1550)
€350
(€3000)
Spouwmuur€255
(€1150)
€620
(€2050)
€900
(€3100)
HR++ glas€200
(€2075)
€285
(€3125)
€425
(€5275)
isolatie bois-d-haine 7170

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bois-D’Haine?

Waarom juist nu mijn huis in Bois-D’Haine isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent en Poweo, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900 en dat bespaart tot €215 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Manage

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Manage aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Manage
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Bois-D’Haine wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Bois-D’Haine voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Bois-D’Haine. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment