Woning isoleren Erezée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Erezée? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van de gevel en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je uitgebreide informatie over isolatie Erezée. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-erezee-6997

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettige leefomgeving
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Meer stilte in huis
 • Toekomstbestendig

ProvincieLuxemburg
GemeenteErezée
Postcode6997
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de meest interessante methodes om jullie woning in Erezée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Erezée is interessant (ongeveer € 840 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €195 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Erezée kost gemiddeld €4700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11900. Het rendement is grofweg €820 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we verschillende aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Erezée (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een duurzame gemeenschap? Isoleren van de woning in Erezée is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 (jaarlijks). Hierna berekenen we de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Erezée. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4100)
€685
(€5050)
€1090
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€290
(€1700)
€340
(€2700)
Spouwmuur€335
(€1025)
€700
(€1950)
€860
(€3350)
HR++ glas€210
(€1975)
€280
(€3925)
€385
(€4875)
isolatie erezee 6997

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Erezée?

Waarom juist nu mijn huis in Erezée isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en dat levert gemiddeld op €245, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Erezée

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Erezée voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Erezée
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Erezée wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Erezée voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Erezée. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment