Woning isoleren Aaigem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Aaigem? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen als tussenwanden isoleren of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Aaigem. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van buitenmuren en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-aaigem-9420

 • Minder energielasten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik3517,63797982603 kWh
Gemiddelde energierekening€163,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Aaigem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aaigem is goed te betalen (om en nabij de € 830 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €220, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Aaigem kost je zo’n €4500. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Hiermee bespaar je ongeveer €880 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we allerlei populaire alternatieven. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Aaigem (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw woning in Aaigem kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Aaigem. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€585
(€6100)
€1160
(€9100)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€240
(€1800)
€380
(€2850)
Spouwmuur€190
(€1475)
€460
(€2525)
€930
(€3300)
HR++ glas€235
(€2150)
€280
(€3650)
€430
(€4825)
isolatie aaigem 9420

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Aaigem?

Waarom mijn woning in Aaigem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675 en geeft een besparing van €330, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Erpe-Mere

Door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Erpe-Mere kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erpe-Mere
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Aaigem wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Aaigem voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Aaigem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment